Helkama, Monark ja Tunturi sähköpyörät Turussa

Sähköpyörää ostaessa kannattaa kääntyä kokeneen asiantuntijan puoleen, jonka avulla löydät oman pyörämallisi.

Sähköpyörät voidaan jakaa kahteen luokkaan:

  1. Sähköavusteinen polkupyörä, joka voi olla varustettu enintään 250 watin sähkömoottorilla ja sen maksiminopeudeksi on säädetty 25 km/h. Sähkömoottori avustaa pyöräilyä vain poljettaessa ja sammuu automaattisesti 25 kilometrin tuntivauhdissa. Sähköavusteiset pyörät eivät saa toimia pelkästään moottorilla, vaan moottorin tarkoitus on avustaa matkanteossa. Sähköavusteista pyörää käytettäessä noudatetaan pyöräilijöiden säännöksiä, eikä sitä tarvitse rekisteröidä.
  2. Moottorilla varustettu polkupyörä, joka voi kulkea pelkän moottorin avulla, mutta nopeus ei voi myöskään ylittää 25 km/h. Sähköpyörää ei tarvitse myöskään rekisteröidä, eikä ajamiseen tarvita ajokorttia, mutta sähköpyörä täytyy vakuuttaa ja siinä tulee olla merkinantolaite, takaheijastin sekä etuvalo.

Sähköpyörä sopii monenlaiseen käyttöön

Tavalliseen polkupyörään verrattuna sähköpyörällä voi ajaa kohtuullisen pitkiä ja mäkisiä matkoja rasittumatta liikaa tai hikoilematta. Sen vuoksi sähköpyörä sopii erinomaisesti esimerkiksi työmatka-ajoon. Säädettävän rasitustason vuoksi sähköpyöräily sopii myös muun muassa säännöllistä liikkumista aloittaville tai muuten huonompikuntoisemmille. Sähköpyörän akun kesto riippuu monista tekijöistä kuten akun koosta ja käytetyn avustuksen tehosta, mutta yksi lataus riittää yleensä noin 35 – 100 kilometrin tai ajallisesti muutaman tunnin matkaan. Talvella akun kesto voi lyhentyä jopa kolmanneksella, mutta se ei estä talvipyöräilyä. Sähköpyörän akun latautuminen kestää yleensä muutaman tunnin, riippuen sekä akusta että laturista, ja sen käyttöikä on yleensä normaalissa käytössä noin kolmesta viiteen vuotta.

Polkupyöräliike ja korjaamo Turussa

Turkulainen Pyöräliike Star-Velos tarjoaa laadukkaita polkupyöriä tunnetuilta valmistajilta. Meille on kertynyt kokemusta pyörien myynnistä jo vuodesta 1923. Sähköpyörä valikoimaamme kuuluu seuraavat merkit: Nishiki, Felt, Helkama, Madison, Merida, Monark, Tunturi, Rock Machine ja Crescent. Liikkeen kattava valikoima ja ystävällinen sekä taitava asiakaspalvelu auttavat sinua löytämään juuri sinulle sopivan pyörän. Tule tutustumaan mallistoihin ja tee hyviä diilejä alan johtavilta valmistajilta! Palveluumme kuuluvat myös sähköpyörän huolto ja sähköpyörän korjaus.

Myymme myös käytettyjä polkupyöriä, joten tervetuloa tutustumaan myös hyvin huollettuihin vaihtopyöriimme. Ota yhteyttä ja kysy lisää tai piipahda liikkeeseemme!